Wouter Berns

Wouter Berns
 

 

 

Website: WouterBerns.nl

Kunstschilder Wouter Berns (1970) exposeert zijn schilderijen al zo’n dertig jaar in galeries en musea in binnen- en buitenland. Wouter Berns woont en werkt afwisselend in Kampen en de Franse Ardennen.

In zijn schilderijen wordt de kijker op subtiele wijze meegenomen naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek en film. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, het klinkt overal in zijn werk door. Tussen het schilderen door kruipt hij geregeld achter zijn laptop om verder te schrijven waar zijn schilderijen op houden. In december 2020 verscheen bij uitgeverij Van Warven ‘Een hemel voor Theo’, zijn eerste boek zonder plaatjes.

Wouter Berns wordt regelmatig gevraagd voor seminars en masterclasses en ontvangt interessante opdrachten van particulieren, bedrijven en organisaties: een bedrijfsmissie, portret of herinnering verwerkt hij tot een karakteristiek, eigentijds werk. In april 2020 opende hij samen met zijn vrouw Galerie Tripmaker, een eigen expositieruimte in het hart van de Hanzestad Kampen.


De schilderijtjes van Wouter: