Over ons

Rob achter de piano
“Rob achter de piano”, olieverf op paneel, door Antoinette Vunderink
Ik ben , initiatiefnemer van Kleine Schilderijtjes. En enthousiast hobby pianist. Aangenaam kennis te maken :-)

Het idee voor Kleine Schilderijtjes ontstond in 2013, toen het mij opviel dat enkele leerlingen van de Klassieke Academie te Groningen zulke mooie kleine schilderijtjes maakten. Ik zag daar een markt in en besloot het domein kleine-schilderijtjes.nl te registreren. Op dat moment had ik echter te weinig tijd om dit idee verder te ontwikkelen.

Tot in 2019. Inmiddels waren twee galerieën in de provincie Groningen (Galerie Paterswolde en Museum Möhlmann) begonnen met een jaarlijkse tentoonstelling van kleine schilderijtjes, maar dat initiatief bleef beperkt tot een lokale aangelegenheid. Dus besloot ik om mijn idee maar eens goed aan te pakken.

En nu zijn we hier. Via het inmiddels ook verkregen domein KleineSchilderijtjes.nl stellen we kunstliefhebbers met een gelimiteerd budget in staat om kunst van niveau te kopen. En bieden we kunstenaars een online podium voor hun kleinere werk.

We werken uitsluitend samen met kunstenaars waarvan de schilderijtjes er in kwalitatief opzicht uitspringen. Het resultaat is ongekend: je vindt bij ons het ene na het andere juweeltje van hedendaagse schilderkunst. We zijn dan ook bijzonder trots op de via ons verkrijgbare schilderijtjes en op de kunstenaars die ze maken.

Er zit altijd wel iets van je gading bij dat ook bij je budget past.