Hoe werkt het?

Je kunt Kleine Schilderijtjes het beste zien als een online etalage, waarin je werk kunt vinden van verschillende kunstenaars. Dat geeft je de mogelijkheid om ongestoord en op een zelf gekozen moment betaalbare kunst van beperkt formaat te kunnen bekijken. Zonder daarbij naar een galerie of atelier te hoeven gaan. (En als je wat meer wilt weten over het kopen van kunst, volg dan onze gratis spoedcursus “De kunst van het kopen van kunst“.)

Zó verloopt een typische bestelling:

Hoe werkt het
KleineSchilderijtjes.nl faciliteert dus het aan- en verkoopproces, door het aankoopbedrag te beheren tot de transactie volledig is afgerond. Dat biedt zekerheid aan alle betrokkenen. Als klant weet je op die manier zeker dat het kunstwerk geleverd zal worden, want de kunstenaar krijgt pas betaald als er geleverd is. Ook ben je er van verzekerd dat je je geld terugkrijgt als je gebruik maakt van je wettelijke bedenktijd (zie verderop). En de kunstenaar weet zeker dat hij of zij betaald zal worden, want die hoeft het schilderijtje pas te versturen als jij betaald hebt.

Daarnaast bewaakt Kleine Schilderijtjes zorgvuldig de kwaliteit van de hier verkrijgbare schilderijtjes. De galerie bevat uitsluitend werk dat aan onze kwaliteitsnormen voldoet.

Wet Kopen op Afstand

Naast de zekerheid die wij je al bieden, word je ook nog beschermd door de Wet Kopen op Afstand.

Als privé persoon heb je 14 dagen bedenktijd vanaf de dag nadat je het schilderijtje hebt ontvangen. Als je het (om welke reden dan ook) wilt retourneren, geef je dat aan ons door: je krijgt dan van ons een retournummer. Vervolgens heb je daarna nog eens 14 dagen om het op eigen kosten en o.v.v. het retournummer terug te sturen naar de kunstenaar. Uiterlijk 15 dagen nadat we jouw retourmelding ontvangen hebben, of zoveel eerder dat we van de kunstenaar horen dat het schilderijtje onbeschadigd retour is ontvangen, zullen wij je het volledige aankoopbedrag (koopsom plus verzendkosten) vergoeden.

(N.B. Dit geldt niet voor bedrijven, omdat een bedrijf geen beroep kan doen op de Wet Kopen op Afstand. Als je een zakelijke koper bent, dien je ons binnen drie dagen na levering op de hoogte te stellen van eventuele problemen met betrekking tot het kunstwerk. Eventuele geschillen tussen jou en de kunstenaar worden in principe onderling opgelost.)

In geen geval is Kleine Schilderijtjes partij bij enig geschil.

Algemene Voorwaarden

Alles wat op deze pagina beschreven staat, is in feite een samenvatting van onze algemene voorwaarden. Daarin staat min of meer hetzelfde, maar dan in juridische termen en rekening houdend met allerlei mogelijke omstandigheden. We hebben het echter zo leesbaar mogelijk gehouden en nodigen je nadrukkelijk uit om die goed door te lezen. Want als je bij ons bestelt, gaan wij er van uit dat je onze voorwaarden kent en accepteert.