Vragen

 1. Mag het schilderij een maatje groter zijn?
  De maximale omtrek van 100 cm is een richtlijn. Als het iets groter wordt doen we daar niet moeilijk over. Maar daar ligt wel ongeveer de grens en veel verder gaan we niet: het moeten natuurlijk wel kleine schilderijtjes blijven.
   
 2. Kunnen jullie ook foto’s maken?
  Nee, wij maken geen foto’s. Maar meestal kun je dat prima zelf: als je een beetje redelijke mobiel hebt, is de kwaliteit van die foto’s goed genoeg. Je hoeft de foto’s niet bij te snijden – dat doen we liever zelf. We kunnen daarbij ook foto’s met een “scheef perspectief” weer recht zetten. Kleuren die niet goed op de echte kleur lijken, zijn vaak te herstellen met de witbalans. Dat kun je zelf doen met een gratis programma zoals Gimp: via Google is dat allemaal wel te vinden.
   
 3. Ik werk al samen met een galerie. Is dat een probleem?
  We zijn ons er van bewust dat veel kunstenaars al een bevredigende samenwerking hebben met een galerie. Dat is een constructie die we uiteraard respecteren en die we zeker niet willen ondermijnen. We weten echter ook dat veel galeries schilderijen niet voor een tweede keer willen tentoonstellen, en dat ze meestal ook geen interesse hebben in ouder werk. Dat soort restricties stellen wij niet.

  We denken op deze manier een verkoopkanaal te kunnen bieden dat bestaande samenwerkingen niet verstoort.

 4. Wat gebeurt er als ik zelf een werk verkoop?
  Niets, dat staat je vrij – zolang je het werk maar minimaal 24 uur van tevoren bij ons afmeldt voordat je het te koop aanbiedt. Want wij willen vermijden dat we een door een klant gekocht werk niet kunnen leveren. Daarmee verliezen we alle geloofwaardigheid. En dat schaadt ons allemaal. We gaan er daarom van uit dat je ons helpt om een dergelijke situatie te voorkomen, door werk tijdig bij ons af te melden voordat je er iets anders mee gaat doen.