Antoinette Vunderink

Antoinette Vunderink
 

 

 

Website: AntoinetteVunderink.nl

Antoinette Vunderink (1957) woont en werkt in Usquert en heeft haar opleiding gevolgd aan de Klassieke Academie in Groningen. Ze exposeert haar werk regelmatig in galeries en musea.

Haar hart ligt bij portret en model. De vrouwen die zij schildert zijn vaak trots en onafhankelijk. Antoinette vindt het een uitdaging om het karakter van de vrouw te laten spreken in het werk. De kracht die aanwezig is in haar onderwerp weet ze zowel op groot als op klein formaat voelbaar te maken.

Ook in haar dierenportretjes zijn persoonlijke trekjes te herkennen. Eigenlijk vindt ze het wat dat betreft niet eens zo heel veel verschillen van het portretteren van mensen. Haar schilderstijl is hedendaags realistisch, waarbij ze klassieke olieverftechnieken afwisselend toepast. Bij de vacht van de honden werkt ze vaak à la prima en met een zichtbare toets die zich mooi leent voor de haarstructuur. Er valt in haar werk van alles te zien: afwisselend stevige toetsjes, dik, dun, opaak, transparant, kleur, en textuur.

“Ik schilder eigenlijk de wereld om mij heen. Portretten van mensen en dieren die mij raken en inspireren, landschappen waarbij ik de kracht van de natuur voel. Ik ben een gevoelsmens en ga in mijn vrije werk af op mijn intuitie”.


De schilderijtjes van Antoinette: