Yvonne Melchers

Yvonne Melchers
 

 

 

Website: Yvonne Melchers.nl

Yvonne Melchers is geboren in Haarlem, zij woont en werkt in Diemen. Grotendeels autodidact heeft zij zich gespecialiseerd in realistisch/figuratief werk, bij voorkeur in olieverf. Haar belangrijkste series zijn de Nederlandse Noordzeekust, Italiaanse Taferelen, Siena Palio Portretten (portretten van moderne Italiaanse mannen en jongens in historische kostuums) en Kamers met Uitzicht. Er is een kleine serie Stillevens. Zij maakt nu en dan portretten of andere onderwerpen in opdracht. Ze is bekend om haar heldere kleuren met het zeer beperkte palet van Claude Monet en een techniek van pasteuze olieverf en voornamelijk varkensharen penselen.

Tentoonstellingen in Italië, Spanje en de VS, maar meestal in Nederland in galeries, op kunstbeurzen en meerdere keren per jaar in Museum Møhlmann. Momenteel zijn enkele werken beschikbaar op Artsy.net via Abend Gallery in Denver en 33Contemporary Gallery in Chicago.

Geselecteerd voor de Zomer Expo 2012 in het Gemeentemuseum in Den Haag. Semi-finalist van BP Portrait Award in Londen in 2015 en in 2018 en van Figurativas van het MEAM Museum in Barcelona 2017 en 2019. Finalist in de 14th en semi-finalist in de 15th International Salon Competition van Art Renewal Center in de VS. In 2017 en 2020 semi-finalist in de ModPortrait Competition van Galería ArteLibre in samenwerking met Museum MEAM in Barcelona. Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2019.

Sinds 2017 lid van kunstenaarscollectief PoetsArtists in de VS en inmiddels gepubliceerd in zeven thema-uitgaven van PoetsArtists Magazine en in de Amerikaanse kunsttijdschriften American Art Collector en Fine Art Connoisseur. In binnen- en buitenland gepubliceerd in tijdschriften, boeken en catalogi over realistisch/figuratief werk. Een aantal van haar werken is in reproductie uitgegeven door Kunstuitgeverij Bekking & Blitz in de vorm van o.m. wenskaarten in de serie Museum Cards en kunstagenda’s. Sinds 2018 toegevoegd aan “Grandes Autores” op website ArteLibre in Spanje. Uitgenodigd met 200 internationale kunstenaars van statuur voor de reizende tentoonstelling “20×20” van Galería Arte Libre in Zaragoza, in het Museum MEAM in Barcelona/Spanje in 2019 en op nader te bepalen datum in Chivasso/Italië. Haar werk bevindt zich in tal van particuliere collecties wereldwijd, in de collectie Academisch Medisch Centrum Amsterdam en in Museum Møhlmann in Appingedam.


De schilderijtjes van Yvonne: