Wout Wachtmeester

Wout Wachtmeester
 

 

 

Website: WoutWachtmeester.nl

Wout Wachtmeester (1958) is een gedreven en perfectionistisch schilder die zijn penseelstreek in de afgelopen jaren heeft vervolmaakt. In vele tinten groen, sterke licht-donker contrasten en een ongelooflijke detaillering weet hij overtuigend een bos neer te zetten. Een feest voor het oog en de zintuigen. Zijn fraaie verzamelingen bomen zijn echter méér dan een mooi bostafereel. Wanneer je met je ogen door een bos van Wout Wachtmeester wandelt, voel je de sprankeling van het licht op je gezicht, hoor je het knisperen van de bladeren, het ruisen van de wind en het knappen van een takje onder je voeten.

Zijn schilderijen van vogels, die zomaar te vinden zijn in de tuin, lijken ogenschijnlijk heel alledaags, maar het spel van licht en donker geven de werken een intense sfeer. Op zijn schilderijen volstaat een bijna monochrome donkere achtergrond als decor om de emoties rondom de vogels te verdiepen.

Wout Wachtmeester creëert tastbare sferen die verder gaan dan een afbeelding. Hij laat je verwonderen over de schoonheid van het aardse en brengt je weer in contact met de natuur. Tegelijkertijd voel je de overweldigende grootsheid van het afgebeelde landschap en de intimiteit van het kleine vogeltje, met iets van een mystieke kracht op de achtergrond.


De schilderijtjes van Wout: