Geplaatst op

Gratis cursus

Sinds dit weekend is op KleineSchilderijtjes.nl een gratis cursus te volgen over “De kunst van het kopen van kunst“.

Dit is een korte spoedcursus van 7 dagen, waarbij op iedere dag een facet van het kunst kopen wordt behandeld. Daarbij wordt ingegaan op onderwerpen zoals de redenen waarom kunst gekocht wordt en de kennis die daarvoor nodig is. Maar het gaat ook over dingen als smaak, geld, waar je schilderijtjes kunt ophangen en hoe je ze kunt presenteren, etc. Ondanks de verscheidenheid aan onderwerpen is de cursus bewust heel beknopt gehouden: iedere aflevering kan binnen 3-5 minuten gelezen worden.

We hopen met deze cursus vooral publiek aan te spreken dat nog nooit kunst gekocht heeft. Veel te veel mensen die kunst wel mooi vinden, kopen het eigenlijk nooit. Waarschijnlijk komt dat doordat kunst jaren lang nogal elitair was en alleen via (vaak imponerende) galerieën kon worden aangeschaft. Maar tegenwoordig zijn er zoveel online galerieën waar kunst gekeken en gekocht kan worden, dat de drempels geleidelijk aan verdwijnen. Zeker voor het kleinere en meer betaalbare werk zoals dat op KleineSchilderijtjes.nl staat. Voor een paar honderd Euro heb je immers al kunst in huis van in binnen- en buitenland bekende kunstenaars!”

De cursus is overigens niet alleen interessant voor degenen die nog nooit kunst gekocht hebben: ook ervaren rotten zullen hierin iets van hun gading kunnen vinden. En mocht dat dan uiteindelijk toch niet zo zijn, dan kun je jezelf heel eenvoudig afmelden met de link die onderaan iedere mail staat en dan hoor je nooit meer van ons. Of in ieder geval niet per email (want we blijven natuurlijk gewoon online te vinden).

Alvast heel veel plezier met de cursus – en laat vooral even weten wat je er van vindt!