Gezien van de Riet

Gezien van de Riet
 

 

 

Website: GezienvandeRiet.nl

“Gezien van de Riet is een uitzonderlijk begaafde, gedreven kunstenares. Verwonderlijk is haar verhouding tot de natuur in al haar verschijningen. De liefde waarmee ze die verschijningen in haar schilderijen vastlegt wekken bij de beschouwer een bijzonder geluksgevoel.” Ernst van de Wetering, belangrijkste Rembrandt autoriteit ter wereld.

“Gezien van de Riet toont in haar werk een onvoorwaardelijke liefde voor de waarneembare schoonheid en wat meer is: ze weet aan de uitdrukking daarvan een eigen gezicht te geven. Dat resulteert in een poëtisch realisme, stevig geënt op de niet bedachte, onnavolgbare, abstracte patronen in de natuur.” Rob Møhlmann, schilder, directeur en eigenaar Museum Møhlmann.

Thema’s: natuur, landschap, mens, bomen, wolken, sneeuw, en bergen.
Technieken: tempera- en olieverf, pastel, houtskool, potlood.

Sinds 2015 Associated Living Master van het Art Renewal Center (ARC), ‘s werelds grootste online museum voor historisch en hedendaags realisme. Verder maakt ze deel uit van Galería Artelibre’s Grandes Autores, Grandmastersfineart, Hedendaags realisme, Kunstzaal van Heijningen en meerdere gerenomeerde internationale kunstsites. Finalist in meerdere internationale competities, met name van ARC (Art Renewal Center, Amerika), en halve finales bij MEAM (Museo Europeo de Arte Moderno, Barcelona). Haar werk bevindt zich in collecties van met name Museum Møhlmann en is te vinden in vele nationale en internationale publicaties.

Ze publiceerde over realisme in monografie en tijdschrift. In haar boek, “In ‘t leven vindtment al”, beschrijft ze haar ontwikkeling en gaat ze dieper in realisme, samen met mede auteurs Diederik Kraaijpoel, Leo van Heijningen en Rob Møhlmann. Haar website en blog zetten de aandacht voor hedendaags realisme voort.


De schilderijtjes van Gezien: