Carolien van Olphen

Carolien van Olphen
 

 

 

Website: CarolienVanOlphen.nl

Carolien van Olphen woont en werkt in Groningen. In haar tuin ligt, verborgen in het groen, haar atelier, een plek waar zij in alle rust haar eigen kleurrijke wereld creëert. In de schilderijen van Carolien worden haar twee grote liefdes gecombineerd. Namelijk haar liefde voor kleur en haar liefde voor het portret. Zij omringt zich het liefst met mooie sprekende kleuren, daar voelt zij zich goed en gelukkig bij.

Dus ook in haar schilderijen maakt zij daar gebruik van. De enkele keer dat zij daar van afwijkt houdt ze er een onbevredigend gevoel aan over. Daarom hult zij haar modellen in fleurige creaties. Carolien heeft een grote passie voor het schilderen van de mens. De mens boeit en ontroert haar. Met veel liefde en aandacht schildert zij de portretten. Op zoek naar een sprekende gelijkenis maar ook naar een diepere laag van de geportretteerde. Naast het uitbundig kleurgebruik zoekt zij naar rust bij haar modellen zodat er een harmonie en een evenwichtige uitstraling ontstaat.
Soms wordt haar verweten alleen maar mooie plaatjes te maken. Is dat niet iets waar juist behoefte aan is? Geloof in het mooie van de mens als tegenhanger van alles wat er om ons heen gebeurt.

Carolien heeft deelgenomen aan het programma Sterren op het Doek, waar zij Maarten van Rossum heeft geportretteerd.

Naast het schilderen van haar vrije werk en portretten in opdracht, geeft zij les bij Onderneming op Kunstgebied en bij de Klassieke Academie.


De schilderijtjes van Carolien: