Barbara van Haaften

Barbara van Haaften
 

 

 

Website: BarbaraVanHaaften.nl

Barbara van Haaften is van huis uit musicus. Van 2011 tot 2016 studeerde zij schilderkunst aan de Klassieke Academie te Groningen. Sinds die tijd nam zij deel aan verschillende tentoonstellingen.

“Als ik schilder staat kleur voor mij op de eerste plaats. Daarna komt compositie. Ik ben blij met een schilderij als de compositie van kleuren me wat doet. Het onderwerp is niet belangrijk, dat kan van alles zijn. Het hoeft ook niet te kloppen. Een beetje gek, scheef of half abstract is leuker dan net echt.

Eigenlijk weet ik na vijf jaar academie én vijf jaar na de academie nog steeds niet wat ik wil schilderen. Eerst vond ik dat erg en leek het een enorme zoektocht naar mezelf waar ik niet uit kwam. Maar nu hoop ik dat het zo blijft want dan is het altijd nieuw wat er ontstaat, steeds weer ‘n verrassing. Wat is er heerlijker dan je met een palet vol kleuren en een leeg doek over te geven aan het moment!”


De schilderijtjes van Barbara: